Recepty

Tikka masala

Indická kuchyň je láska na celý život. Voňavá kombinace drůbežího masa a indického koření je absolutně nepřekonatelná. Maso je díky jogurtové marinádě krásně křehké a šťavnaté a naše koření dodá jídlu...

Rajčatová polévka s červenou čočkou

K něčemu se vám přiznám. Tato polévka je moje láska a v zimě si ji často dávám i k snídani. Díky silné chuti vás zahřeje nejen v těle i na duši a dodá energii na celý den. Základem je červená čočka a ...

Houbový kuba

Jihočeská klasika na vánoční stůl! Luxusní bezmasé jídlo, kterému ovšem tvoří základ poctivé vepřové sádlo. Důležitá je konzistence, která by měla být uvnitř krémová a na povrchu správně opečená. 2...

Jak na správný řízek?

Máte pocit, že na klasickém smaženém řízku se nedá nic zkazit nebo naopak vylepšit? Máme pro vás článek plný tipů pro ten nejdokonalejší řízek na světě. Blíží se Vánoce a silvestr, tak je třeba trochu...

Vánoční koření

Anýz  Anýz poznáte podle lékořicové chuti, která je skvělým doplňkem sladkých pokrmů, chlebů a pečiva. Na Vánoce vynikne především v perníkovém koření nebo v cukroví jménem “anýzky”. No a děde...

Pečená jablka

Jako poslední podzimní recept (než se plně vrhneme na ty vánoční) vám nabízíme návod na voňavá pečená jablka ovoněná kořením a podávaná s vanilkovým šodó. Pravé vanilkové šodó se připravuje z bílého v...

Kapustnica

Kapustnica je silná slovenská polévka z kysaného zelí, která se podává třeba na Vánoce nebo na Silvestra. Dříve si ji muži dávali před prací na poli jako snídani, aby je zasytila na celý den. My jsme ...

Kimchi

Pomalu se blíží podzimní plískanice a tak je potřeba začít utužovat imunitu. Než se pustíte do polykání tabletek, zkuste mnohem příjemnější cestu - jídla a delikatesy plné vitamínů. Mezi ně patří i kl...

Zapečené brambory s tvarohem

Využijte krásného počasí babího léta a opečte si s rodinou brambory v ohni. Nebojte se toho, jsou chuťově úžasné a vy si originálním způsobem užijete společný čas. Tvarohovou náplň si připravte doma p...

Obrácený jablečný koláč - Tarte tatin

Obrácený koláč je klasikou francouzské podzimní kuchyně. Doporučujeme ho zejména v případě, že máte k dispozici dobrá a voňavá jablka. Jeho zvláštnost spočívá v tom, že do formy nejdřív přijde ovoce a...