Recepty

Zapečené brambory s brokolicí a kuřecím masem

Jednoduchý a rychlý pokrm z jednoho pekáče patří mezi naše oblíbené recepty. Nepotřebuje příliš velkou péči a výsledek je naprosto delikátní. Vyzkoušejte a určitě nebudete litovat.  Ingredience:2 k...

Pečené králičí stehno s bylinkami

Králičí maso je na jaře v nejlepší kondici a proto využijte lokální dodavatele a poptejte se po domácím králičím mase. Je dietní a když se dobře dochutí také velmi chutné. My vám přinášíme tip na náš ...

Česká cibulačka

Než začne sezóna zelených bylinek a první čerstvé zeleniny je potřeba ještě využít zásoby z podzimu. U nás v tomto období vede cibulačka. Taková ta klasická česká, bez vína a baget. Ale za to s topink...

Segedínský guláš

Kombinace vepřového masa a kysaného zelí je ideální pro únor, kdy probíhají zabíjačky a my využíváme poslední zásoby kysaného zelí. Tak jako ve všech pokrmech maďarské kuchyně v ní hraje prim paprika ...

Zabijačková paštika s portským

Zabijačková sezona je v plném proudu, takže pokud se k vám dostanou například čerstvá vepřová játra, neváhejte a vyzkoušejte si domácí vepřovou paštiku. My k dochucení doporučujeme naši voňavou směs u...

Tradiční české koření

Česká kuchyně je především založená na poctivých hustých polévkách, omáčkách a různých úpravách masa. Z nich vede vepřové, drůbeží a hovězí. Ale jak je to s tradičním českým kořením? Původně se na naš...

Pikantní karbanátky

Klasické karbanátky rozhodně nejsou žádnou novinkou. Pokud ale použijete výjimečné koření, dáte tomuto oblíbenému pokrmu další chuťový rozměr. My jsme vyzkoušeli balkánskou směs Adžika (odkaz) obsahuj...

Chilli

Chilli, označované také někdy jako cayenský pepř (mleté chilli papričky) nebo feferonky jsou pálivé plody papriky druhu Capsium frutescens. Existuje přes sto odrůd této rostliny, od malých silně páliv...

Chilli con carne

  Texaská specialita chilli con carne je jedna z nejznámějších jídel vůbec. Základem je vždy hovězí maso, fazole, rajčata a samozřejmě chilli, po kterém dostal pokrm název. Pro zvýraznění chuti dopor...

Kurkumové latté

Indické koření kurkuma se vyznačuje krásně zlatou barvou a podle ajurvédy mnoha léčivými účinky. V kuchyni je známá jako součást kari, kterému dodává typicky žlutou barvu. Prohlubuje chuť potravin a j...