Doprava ZDARMA od 1090 Kč

Recepty, Strana 5

Pikantní karbanátky

Klasické karbanátky rozhodně nejsou žádnou novinkou. Pokud ale použijete výjimečné koření, dáte tomuto oblíbenému pokrmu další chuťový rozměr. My jsme vyzkoušeli balkánskou směs Adžika (odkaz) obsahuj...

Chilli

Chilli, označované také někdy jako cayenský pepř (mleté chilli papričky) nebo feferonky jsou pálivé plody papriky druhu Capsium frutescens. Existuje přes sto odrůd této rostliny, od malých silně páliv...

Chilli con carne

Texaská specialita chilli con carne je jedna z nejznámějších jídel vůbec. Základem je vždy hovězí maso, fazole, rajčata a samozřejmě chilli, po kterém dostal pokrm název. Pro zvýraznění chuti doporuču...

Kurkumové latté

Indické koření kurkuma se vyznačuje krásně zlatou barvou a podle ajurvédy mnoha léčivými účinky. V kuchyni je známá jako součást kari, kterému dodává typicky žlutou barvu. Prohlubuje chuť potravin a j...

Kouzelný kardamom

Malým zázrakem mezi kořením je rozhodně kardamom. Je druhým nejdražším ihned po šafránu a má široké spektrum léčivých účinků. V naší nabídce ho najdete v podobě celých tobolek nebo mletý. Je také součástí indické směsi Garam masala nebo Kari delikates.

Zázvorové perníčky

Atmosféru vánoc vám zaručeně vykouzlí domácí perníčky. Můžete začít třeba těmi zázvorovými. Jsou chuťově trochu výraznější než klasické. Důvodem je výrazné koření. Hlavně zázvor, po kterém dostaly jméno, jim dává pořádný říz. Nemusíte taky čekat, až si těsto odpočine přes noc. Můžete tvořit téměř ihned. A nezapomeňte si zavolat malé pomocníky, s těstem se dobře pracuje.

Voňavá polévka z červené čočky a rajčat

Tato polévka je rychlá, plná zdravých surovin a voňavá po kari. Věděli jste, že směs koření, známá pod názvem kari, se může svým složením u každého výrobce lišit? V naší nabídce najdete čtyři druhy směsí, různých stupňů pálivosti a různého složení. Pro přípravu této polévky se nám nejvíce hodí Kari Delikates, pokud se chcete opravdu zahřát vyzkoušejte Kari thajské.

Svatomartinská husa s voňavým zelím

Tradiční svatomartinský recept rozhodně nepatří mezi tzv. bleskovky. Pečení husy (nebo kachny) musíte dát čas. Abyste se dočkali pečeně pěkně na oběd, je nutné si přivstat. Proto doporučujeme si husu nachystat už večer a ráno před šestou ji jen dát do trouby. Dělá se úplně sama a vy troubu vůbec nemusíte otevírat. Získáte tak neuvěřitelně jemnou strukturu masa doplněnou voňavým červeným zelím, neobvykle dochucené perníkovým kořením a bez zásmažky. K tomu všemu jako příloha oblíbený knedlík.

Jablečná bábovka se skořicí

Tato podzimní bábovka plná šťavnatých jablek rozhodně nepatří do sorty bábovek “dusivek”. Je krásně vláčná, voní skořicí, vanilkou a jablky.

Určitě ji vyzkoušejte, brzy ji zařadíte do svého repertoáru. je totiž velmi jednoduchá na přípravu a zvládnou ji s vámi připravit i děti.

Polévka z pečené dýně

S podzimem nám přijdou k chuti vydatné a hlavně teplé polévky z podzimní úrody. Přinášíme vám jednoduchý recept na naši oblíbenou krémovou dýňovou. U našich dětí vede na plné čáře, my dospělí si ještě přidáme trochu chilli, aby jemná polévka dostala větší říz.