Dětské souvlaki

Souvlaki patří mezi klasiku řecké kuchyně a u nás je častým hostem na grilovačkách. Chuťově výborné, příprava jednoduchá a děti je milují. Toto “maso na špejličce” můžete lehce připravit v dětské verzi, s jemným kořením Dětské kuře s bylinkami. Tato kořenící směs je díky své vyváženou chutí skvělou volbou nejen pro přípravu drůbeží masa, ale můžete jím dochutit například omáčky nebo polévky.

souvlaki

700 g kuřecího masa
šťáva z 1 citronu
4 lžíce olivového oleje
2 lžičky kořenící směsi Dětské kuře s bylinkami 

sůl

Ve větší míse připravíme marinádu z olivového oleje, citronové šťávy a koření. Prošlehejte vidličkou. Maso nakrájejte na malé kostičky (cca 2 cm) a vmíchejte je do marinády. Marináda by měla být na každém kousku masa. Přikryjte a nechte minimálně 2 hodiny v ledničce odpočívat.
Špejle si mezitím dáme na 30 minut do vody, aby nám nehořely na grilu. Maso napichujeme na špejle těsně vedle sebe a grilujeme nebo pečeme na grilovací pánvi, ze všech stran, aby bylo maso krásně nazlátlé.

Podáváme s chlebem pitou, pečenými brambory a řeckým salátem tzatziki.